Yaşam

Sebzeli kaşık dökmenin tanımı, nasıl yapılır?

sebzeli kaşık Görüntüsü pankeki andırsa da eski zamanlarda annelerimizin yaptığı klasik bir kahvaltı tarifidir. Adını tavaya kaşıkla dökmekten alan kaşıkla dökme tanımı sade, sebzeli, peynirli ya da isteğe bağlı olarak farklı malzemelerle rahatlıkla yapılabilir.

sebzeli kaşık kahvaltıların alternatif tatlandırılmasının hafif bir tanımıdır. İmalatı da oldukça kolay ve pratiktir. Sebze sevmeyen çocukların da afiyetle yiyebileceği bir kahvaltılık atıştırmalıktır. Besleyici ve tok tutma özelliği sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar.

sebzeli kaşık Tarifi yapmak için öncelikle yumurta, yoğurt ve sıvı yağ birlikte çırpılır. Daha sonra peynir, sebze ve baharatlar damak tadınıza göre eklenir. Daha sonra kontrollü bir şekilde kabartma tozu ve un eklenerek hamur karışımı hazırlanır. Kızgın yapışmaz tavaya kaşıkla dökülür ve iki tarafı da pişirilir.

İşte kahvaltı sofralarınıza baharı getirecek sebzeli kaşık dökümü tarifi…

SEBZELİ KAŞIK KURUTMA TARİFİ

Sebze kaşığı dökülmesinin tanımı için malzemeler;

  • 2 yumurta,
  • 1,5 su bardağı (210 gram) un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı (245 gram) yoğurt,
  • Yarım çay bardağı (46 gram) sıvı yağ,
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
  • Dereotu,
  • Maydanoz,
  • taze soğan,
  • Karabiber,
  • acı biber,
  • Tuz

Sebze ile kaşık dökme tanımı nasıl yapılır?



Aşama 1

sebzeli kaşıkTanımı yapmak için 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alıp çırpın.

Adım 2

İyice çırpılan karışıma bir kase ufalanmış beyaz peynir, bir tutam dereotu, maydanoz ve taze soğan eklenir. Tekrar iyice karıştırın. Ve damak tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

Aşama 3

Hazırladığınız karışıma bir paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yavaşça karıştırın ve harcınız hazır.

Adım 4

Yapışmaz tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Tavayı bir fırça ile yağlayın ve kızdığında hazırladığınız harçtan birer kaşık içine dökün. Tüm hamurları bu şekilde önlü arkalı pişirin. Tavayı her yeni hamurla tekrar yağlayın.

Adım 5

pişmiş sebzeli kaşıkHamurunuzu servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

koycegizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Harbiye Escort
Çelebi Escort
Ağaçlı Escort
Atikali Escort
Acıbadem Escort
Sinanoba Escort
Cumhuriyet Escort
Talatpaşa Escort
Sururi Mehmet Efendi Escort
Balaban Escort
Beşiktaş Escort
Adem Yavuz Escort
Kanarya Escort
Bozhane Escort
Celepköy Escort
Sanayi Escort
Kuleli Escort
Yeni Escort
Kemer Escort
Karlıtepe Escort
Barbaros Escort
Atatürk Escort
Rumelikavağı Escort
Tomtom Escort
Battalgazi Escort
Taya Hatun Escort
Bağlarbaşı Escort
Şeyhli Escort
Reşitpaşa Escort
Sancaktepe Escort
Aşıkveysel Escort
Cevizlik Escort
Parseller Escort
Mimaroba Escort
Kuştepe Escort
Kazım Karabekir Escort
Keçeci Piri Escort
Taşdelen Escort
Veliefendi Escort
Satmazlı Escort
Oruçoğlu Escort
Heybeliada Escort
Barış Escort
Kamiloba Escort