Haber

Galatasaray ‘yabancı transferini’ tamamladı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Erden Timur hızlı transfer sürecini değerlendirdi. Timur, yabancı transferi kapattıklarını, fırsat olması halinde yerli oyuncu alabileceklerini söyledi.

Erden Timur, sarı-kırmızılı grubun Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

‘SUUDİ ARABİSTAN’DAN KALKINCA STRATEJİMİZİ DEĞİŞTİRDİK’

Yaz transfer dönemini iyi geçirdiklerini belirten Timur, “Bu sezon farklıydı. Benim geçen sezon ve bu sezon tecrübem var. Tecrübesi olanlarla da onların tecrübelerinden faydalanmak için konuştum. Onlar bir transfer dönemi yaşamadılar.” Bu sezonki gibi ortalama fiyat en az 2- 2,5 kat arttı.Zor ve sıkıntılı bir dönemdi.Transfer dönemine çok özel hazırlandık.Binden fazla oyuncu incelendi.Stratejimizi değiştirmek zorunda kaldık. Suudi Arabistan çıktığında sonuçta çok keyifli bir transfer dönemi oldu. Umarım bundan sonrakiler de bu kadar zor olmaz.” ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarını tamamladıklarını belirten Timur, “Yabancıyla ilgili transferi kapattık. Belki küçük de olsa çok iyi bir yerli oyuncu olma ihtimali var. Bu ya bir fırsat olabilir, ya da konumumuzu güçlendirmek olabilir. Büyük oranda kapattık.” dedi.

‘TETE’DE TİCARİ RİSK YOK’

Erden Timur, F.Bahçe’nin ‘uygun olmadığı’ gerekçesiyle kabul etmediği Brezilyalı kanat oyuncusu Tete transferinin ticari bir risk olmadığını da söyledi.

Tete’nin sözleşmesi feshedilen Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımının henüz başvuruda bulunmadığını belirten Timur, “Hukuk departmanında bir gelişme yok ama başvuru olacak. Transfer öncesinde 3 farklı bağımsız uluslararası avukatımız vardı. Bu alanda tecrübesi olan biri olarak 6-7 gün konuyu inceliyoruz, ondan sonra karar verildi.” “Yaptığımız incelemede ve alınan raporlarda tazminat açısından herhangi bir olumsuz etkinin olmayacağı belirtildi. Aslında toplam risk çok az. Üstelik yaptığımız sözleşmede bu rakam oyuncudan düşülecek. .Galatasaray’ın aldığı herhangi bir ticari risk yoktur.” dedi.

‘TRANSFERLERİN PİYASA MALİYETİ 149,6 MİLYON EURO’

Galatasaray Başkan Vekili Timur, toplam piyasa değeri yaklaşık 150 milyon euro olan futbolcuları 30 milyona aldıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Türk futbolunu elimizden geldiğince ileri götürmemiz lazım. Hepimiz zaman zaman hata yaparız. Hayır.” Rakip takım yöneticisi ‘Biz de hata yaparız’ diyebilir. Söyledikleri olmuyor. Bunun değişmesi gerekiyor. Türkiye’de iklimin düzelmesi için bunu yapmamız lazım. Karalama işi yapmak çok kolay. Biz bunlara tenezzül etmek istemiyoruz. Biz, olan şeyleri değiştirmek istiyoruz. Geçişten bu yana yaşananlar var.Bütçelerimizi meclis toplantısında açıklayacağız.Bu dönemde edinilen oyuncuların piyasa değeri 149.6 milyon euro.Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok.Muhtemelen yarısı bile yaşanmadı. Türk futbol tarihinin rekorunu kırdık. İmza ücreti dahil yaklaşık 30 milyon euroya aldık. Geçen sezon 43 milyon euro harcadık, bu sezon “Bunun altındaydı.”

Erden Timur, sarı-kırmızılı kulübün sponsorluk rakamının 53 milyon euroya ulaştığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

haberkaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu