İş

Şimdi 14 yaşında… SpaceX’te çalışmaya başlayacak!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 14 yaşındaki Kairan Quazi, SpaceX’te işe başlayacak.

Gencin bu ay Santa Clara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olması ve ardından uydu iletişim ve uzay aracı üreticisinde yazılım mühendisi olarak işe girmesi planlanıyor.

Kairan, Cuma günü California, Pleasanton’daki yatak odasından bir röportaj verdi. “Üniversite yıllarım hayatımın en mutlu yıllarıydı çünkü yolculuğumu paylaşmak için gerçekten çok fazla önceliğim vardı”söz konusu.

2 YAŞINDA AKICI BİR ŞEKİLDE KONUŞMAYA BAŞLADI

14 yaşındaki, SpaceX’in uydu internet ekibi Starlink ile çalışmanın kendisinden daha büyük bir şeyin parçası olmasına izin vereceğini söyledi.

Kairan 2 yaşındayken tam cümlelerle konuşuyordu. Anaokulunda öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına Ulusal Halk Radyosunda duyduğu haberleri anlatıyordu.

9 yaşındayken, okul çalışmalarının onu zorlamadığını hissetti. Ailesi, öğretmeni ve çocuk doktoru, ileri eğitim için hazır olduğu konusunda hemfikirdi. Ailesi, onu kabul edecek bir kolej bulmakta biraz sorun yaşadı, ancak daha sonra California, Livermore’daki Las Positas Koleji’ne yerleşti.

YAŞINDAN BÜYÜK SORUNUN CEVABI

Kairan’ın ailesi BrainGain Magazine’e şunları söyledi: 9 yaşında yapılan IQ testleri, zekanın genel popülasyonun yüzde 99,9’unu oluşturduğunu gösteriyor. gösterdiğini söyledi. Bir dahi olup olmadığı sorulduğunda, ailesi ona söyledi. “Deha bir eylemdir, insanları etkileyen büyük sorunları çözmeyi gerektirir”söylediğini hatırlıyor.

Santa Clara Üniversitesi’ndeki mühendislik okuluna transfer öğrenci olarak kabul edildikten sonraKairan, bu büyük sorunları çözmesine izin veren bir kariyer yolunda ilerleme özgürlüğünü bulduğunu hissetti.

TEKNOLOJİ DEVİ INTEL’DE ÇALIŞTI

Kairan, üniversitedeyken babaannesiyle birlikte staj için başvurulacak yerlerin listesini yaptıklarını söyledi. Intel’de Akıllı Sistemler Araştırma Laboratuvarı Direktörü Lama Nachman, 10 yaşındaki Kairan ile görüştü ve görüşme sonucunda kabul edildiğini bildirdi.

Olumlu mesajın ardından Kairan’ın LinkedIn sayfası “Silikon Vadisi’nin en övüngen şirketlerinin ‘hayır’ demesi denizinde, BİR liderin evet demesi… açılacak bir kapı… her şeyi değiştirdi.”sözleriyle bir gönderi paylaştı.

SON DURAK SPACEX OLDU

Kairan, bu yıl bir iş görüşmesine hazırlandığını Instagram’da duyurdu. Dizüstü bilgisayarın önünde iş kıyafetleri içinde çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Birkaç hafta sonra, SpaceX’ten gelen kabul e-postasından bir ekran görüntüsü geldi.

Kairan, annesiyle birlikte Wash, Redmond’a taşınacak.

İlk gününde ne giymeyi planladığı sorulduğunda, Kairan bir e-posta ile yanıt verdi. “SpaceX ürünleriyle tepeden tırnağa gelmek”Planladığı konusunda şaka yaptı. “Yürüyen bir reklam filmi olacağım! Şaka bir yana, muhtemelen bir mühendis olarak ciddiye alınmak için kot pantolon ve tişört giyeceğim.”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu